Du har väl inte missat året utgivning på Pro Veritate, Församlingsfakultetens eget bokförlag? Den nya småskriften heter Som ett träd planterat vid vattenbäckar: om bibelsyn och bibelglädje, skriven av Torbjörn Johansson.

Denna småskrift om Bibeln tar sin utgångspunkt i den glädje över Guds ord som väcks i den människa som kommer till tro på Jesus Kristus. Det är samma glädje som kommer till uttryck i Psaltaren, som var Jesu bönbok. Grundtesen som utvecklas är att Jesu förhållande till Skriften också ska vara hans lärjungars förhållande till Skriften. Efter en genomgång av bibelordets kraft och verkan, dess förmåga att väcka tro och glädje, behandlas andra teman som hör med till bibelsynsfrågan, såsom Bibelns sanning, klarhet och tolkning.

Från baksidetexten på småskriften

Detta är en bok för eget bruk och passande att ge bort som julklapp. Småskriften kostar 50 kr/st, eller 40 kr/st vid köp av minst 10 ex. För den som vill slå på stort men samtidigt göra ett klipp, så erbjuds just nu hela småskriftserien (16 ex.) för endast 500 kr (du sparar 300 kr!).

Notera också ytterligare en småskrift och en bok som utkommit under 2023, nämligen Jakob Appells småskrift Kristus igår och idag. Om Guds Son i kyrkans gudstjänst (50 kr), samt nyutgåvan av Bengt Hägglunds Arvet från reformation, med en ny inledande kommentar av Torbjörn Johansson (220 kr). 

Ett enastående erbjudande, som kvarstår endast till jubileumsårets slut (1993–2023), är specialpriset 30 kr för våra tidigare jubileumsböcker. Det gäller Nåd och Sanning (10 år), Fri och Bunden (20 år), samt Den mångfacetterade reformationen (25 år). För fler boktips, se utgivna böcker.

Gör dina köp vid nästa besök till FFG eller kontakta expeditionen för att göra en beställning. För att få böcker hemskickade tillkommer en kostnad för portot. Tel: 031-778 35 40, E-post: info@ffg.se