Studiemiljö och andaktsliv

Församlingsfakulteten ligger alldeles vid Göteborgs kulturcentrum med konstmuseet, konserthuset, stadsbiblioteket, teater och biograf som närmaste grannar. Ett spännande grannskap som inspirerar till analys av kulturen runt omkring oss och ett kristet perspektiv på samtiden. Geografisk och andlig närhet till några olika kyrkor skapar bryggor ut i den kyrkliga verkligheten.  Studiemiljön stimuleras utöver läget av fakultetens eget hus, en fantastisk villa från 1900-talets början.

Det teologiska biblioteket är både inbjudande och omfångsrikt (ca 20,000 volymer, med unik profil för ett svenskt teologiskt bibliotek). Kapellet på första våningen är den viktiga platsen för enskild och gemensam bön, med möjlighet att ansluta till den dagliga andakten. Läsplatserna alldeles under tak på tredje våningen är både mysiga och fyllda av studiero. Matsalen på andra våningen är mötesplatsen för gemenskap med många som rör sig i huset. I de olika klassrummen får de stora frågorna sitt utrymme genom undervisning och samtal. Den lilla miljön ger större möjligheter till samtal och vägledning för den som önskar det.

I Församlingsfakultetens kapell hålls dagligen middagsbön (kl. 12.05).

Församlingsfakulteten tillhandahåller också ett tjugotal läsplatser som är fritt för var och en att ansöka om.

Några gemensamma trivselregler återfinns i följande dokument.

Besöksadress

Församlingsfakulteten
Ekmansgatan 3
411 32 GÖTEBORG

Kontakta oss

Tel. 031-778 35 40
E-post: info@ffg.se

Stöd oss

Swish: 123 100 84 57
PlusGiro: 64060-7
Bankgiro: 622-5387

Senaste podd-avsnittet

© Församlingsfakulteten | Skapad av Vestergård Webb & Design

Ansökan för studier på FFG

Föranmälan

Fyll i och skicka in formuläret nedan.

FFG återkopplar inom kort för att genomföra ansökan om formella högskolestudier på Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FIH).

Efter godkänd ansökan från FIH är en student antagen också på FFG.

Ansökningstiden går ut 31 mars. Efter det, kontakta oss för information om andra ansökningsvägar!