teologistudier med

förtroende

för Bibeln

fördjupning

i teologi

förväntan

på Gud

Teologiskt basår (1 år)

För dig som är intresserad av fördjupning mer avancerad än en bibelskolas (60 sp), eller som har begränsade studiemöjligheter. Halvfart och distans möjligt.

Bachelor i teologi & mission (3 år)

För dig som söker teologisk högskoleexamen (180 sp) som kan användas för vidare (master-)studier i Sverige eller som grund för präst- eller pastorsutbildning med krav på minst 180 sp i teologi.

Master of Sacred Theology (deltid)

För dig som söker kvalificerad prästfortbildning "vid sidan av" eller som siktar på högre akademiska studier i framtiden, exempelvis doktorandstudier.

Studier via Fjellhaug Internasjonale Høgskole

Formellt skrivs en student på FFG in som studerande på Fjellhaug, men med studiemiljö och undervisning på Församlingsfakulteten. Utbildningen använder sig av den pedagogiska modellen "flipped classroom" och berättigar till studiemedel. Fullgjord utbildning ger norsk högskoleexamen (60 resp. 180 sp) som bl.a. kan användas för vidare studier i Sverige eller som grund för präst- eller pastorsutbildning.

Studier via Concordia Theological Seminary

För den som vill fortsätta med teologiska studier på högre nivå innebär samarbetet med Concordia Theological Seminary i Fort Wayne, USA, att utbildningen Master of Sacred Theology finns i utbudet.

Pastoralt fördjupningsspår

I samarbete med Lutherstiftelsen erbjuder FFG ett pastoralt fördjupningsspår för FFG-studenter och teologer/studerande vid andra lärosäten med intresse för pastoralt förberedande undervisning och praktik, exempelvis prästkandidater.

Om våra samarbeten

Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FIH)

FFG:s norska samarbetspartner i Oslo är en privat skola som erbjuder teologiska studier på högskolenivå. Skolan grundades 1898 i syfte att rusta missionärer för tjänst i Kina och drivs av Norsk Luthersk Misjonssamband. Fjellhaug har idag tre avdelningar (Oslo, Köpenhamn och Århus) med statlig ackrediterade utbildningar samt en bibelskola (Bibelskolen Fjellhaug). I utbudet på högskolan kan nämnas en rad olika ettåriga program, en tvåårig utbildning med inriktning mot pedagogik, Bachelor i teologi & mission, samt Master i teologi & mission.

Concordia Theological Seminary (CTS)

FFG:s amerikanska samarbetspartner i Ft Wayne är ett av två prästseminarier i The Lutheran Church Missouri Synod, med flera teologiska program på högre nivå, bl.a. doktorsprogram och programmet Master of Sacred Theology som alltså är möjligt att läsa på FFG. CTS är ett av de äldsta seminarierna i hela USA och utmärker sig som ett bekännelsetroget lutherskt utbildningscentrum med mission bland lutherska kyrkor och seminarier över hela världen.

Besöksadress

Församlingsfakulteten
Ekmansgatan 3
411 32 GÖTEBORG

Kontakta oss

Tel. 031-778 35 40
E-post: info@ffg.se

Stöd oss

Swish: 123 100 84 57
PlusGiro: 64060-7
Bankgiro: 622-5387

Senaste podd-avsnittet

© Församlingsfakulteten | Skapad av Vestergård Webb & Design

Ansökan för studier på FFG

Föranmälan

Fyll i och skicka in formuläret nedan.

FFG återkopplar inom kort för att genomföra ansökan om formella högskolestudier på Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FIH).

Efter godkänd ansökan från FIH är en student antagen också på FFG.

Ansökningstiden för sen ansökan går ut 15 augusti. Efter det, kontakta oss för information om andra ansökningsvägar!